İZMİR / BUCA - İrfan Nadir İlkokulu

Yayalar Kırmızı Çizgimiz

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Öncelik hayatın, öncelik yayanın" sözleriyle başlayan, trafikte yaya önceliği seferberliği, " Yayalar Kırmızı Çizgimiz" uygulaması Türkiye genelinde hayata geçirildi.  Bu kapsamda yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer/zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak amaçlanmaktadır.

Mrt

4.sınıf öğrencilerinin okuma becerilerinin değerlendirildiği PIRLS araştırmasında ülkemizi temsil ediyoruz.

PIRLS, ilkokul 4. sınıf öğrencilerinin farklı metin türlerine göre okuduğunu anlama becerilerini ve okuma alışkanlıklarını ortaya koymayı hedeflemektedir. Bunun için öğrencilerin okuma becerilerini belirlemek için bilişsel testler ile öğrencilerin bu becerilerini etkileyen faktörleri belirleyebilmek amacıyla okul, öğretmen, öğrenci ve veli anketleri uygulanmaktadır.